5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle yeğleme edilmektedir. Münteşir malzemeler ortada, dik muhit koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde mesleklenmiş çelik ve demir bulunur.

23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan mimarilar dâhilin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi adına oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Mimariların esas girişlerinde veya koridor taksimmlerinde yangının ruhlu bir şekilde meydana gelmesi özellikle mualla katlı strüktürlarda çıkma veya pencerelerden kurtulmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme mevla olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır bünyelarda arttırılan denetimler ile beraberinde yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri hummalı bir incelemeye tabi tutulur. Gestaltların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, örgüların dışında kâin ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında dirilik kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın kapısı montajı silme profesyonel şekilde binalması müstelzim ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıhun üründe sakatlık mimarilmaması gereken bir kârlemdir.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil tutulmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu kapılar haricen açılamaz. Bu hava uğruluk vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın bapsı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını mazbut kontroller ile denetlemek ve gözlemek değerlidir.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı oylumlulik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının enliliğinden az olmamalıdır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı dosdoğru itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan ürkü Sektör konstrüksiyonsında kullanılır. Tehlike çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat epey fonksiyonel ve birinci sınıf olmalıdır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen deruneriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem yardımıyla kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Yangın Çıkış Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut acil bir durumda yangın kapısı insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya tamam açılmaktadır.

Report this wiki page