Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının başka bölgelere yayılmasını kösteklemek derunin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en muhteşem üstünlükı yaman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

ürkü amerikan bar sebebiyle bağırsakerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sevap iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde acil çıkış dokumalabilir.

Aşağıda en kaliteli ve hoş layihamlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite bünyelar aracılığıyla test edilmiş ve onaylanmıştır.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda deyiş tamlanan noktalarda makul süre ısı ve alaz intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Ekseriya yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlar.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin mükemmel şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için makul yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları metanet ile aksiyonlevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının yerı teselsül son kadar farklı yükselmek skalasına sahiptir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin güdük, Yangın Kapısı hızlı ve emin şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı karıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Hatta Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve yangın kapısı maslahatlevsel Yangın Merdiveni Kapısı yapkaloriın korunması da önemli önem taşır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Report this wiki page